Historie

1952
Garage Tonny Keijzers B.V. werd in 1952 opgericht door de vader van de huidige directeur en eigenaar.

1956
In 1965 verhuisde "pa" Keijzers het bedrijf naar het Kanaal Noord. Daar begon hij als één van de eersten in Nederland als occasiondealer met de verkoop van tweedehands auto's. Op dat moment was de vraag naar gebruikte auto's groot, terwijl het aanbod ervan vrij gering was.

Pa Keijzers, die zich specialiseerde in de occasionverkoop aan particulieren, zorgde (opnieuw) voor een landelijke primeur door als één van de eersten een showroom met occasions te openen. Bovendien presenteerde hij zijn aanbiedingen via advertenties in kranten en schroomde daarbij niet de prijzen van de occasions te vermelden, wat in die dagen niemand aandurfde.

1966
In 1966 trad Tonny Keijzers junior bij zijn vader in dienst.

1976
In 1976 is Tonny Keijzers Holding BV opgericht.
In dit jaar moest Tonny Keijzers senior echter noodgedwongen stoppen en droeg hij het "estafettestokje" over aan zijn zoon, met de woorden: "Jij werkt al zolang bij me. Je kunt het. Neem jij de zaak maar over". Sindsdien zet Tonny Keijzers "junior" het bedrijf voort met hetzelfde enthousiasme en met dezelfde ambitie als waarmee "senior" zijn reputatie vestigde.

1980
In oktober 1980 vormde de grote veilinghal in Twello het decor voor de eerste (najaar) show van het Apeldoornse garagebedrijf, die vooral gericht was op de bevolking van de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen.

Tot begin 1985 zette Tonny Keijzers deze werkwijze door samen met de welbekende Paasshows. Hiermee kon hij een groot publiek bereiken en bouwde daarmee zijn naamsbekendheid op. Iets waar ook de regionale pers aan bij heeft gedragen. De omvangrijke klantenkring breide zich zo uit tot heel Nederland.

1985
Door de sterke groei van het garagebedrijf het werd tijd om uit te kijken naar een ruimere locatie.
14 November 1985 werd het 6.000 m² grote autopaleis aan de Sleutelbloemstraat 29 te Apeldoorn in gebruik genomen; de kroon op het werk van Tonny Keijzers.

Naast het in- en verkopen van auto’s ging het bedrijf zich ook bezig houden met;

  • Onderhoud en reparaties van alle merken auto's;
  • Alarm- en navigatie-inbouw;
  • Inbouw van lpg-installaties;
  • Carrosserie schadeherstel.

E.e.a. verzorgt door een team van monteurs die regelmatig cursussen volgen en met de modernste elektronische apparatuur werken.

1989
Toen in 1989 ‘De muur’ viel in Oost-Duitsland, werd Gebrüder Keijzers GmbH opgericht, vlakbij Leipzig. De eerste vrachtwagen werd nog door Keijzers senior daarheen gereden. De Duitsers ruilden hun Trabantjes in voor de luxere auto’s uit Nederland, terwijl de Trabant weer in Nederland verkocht kon worden, daar was veel vraag naar. In ’93 stapte Keijzers junior uit het Duitse bedrijf en liet de zaak verder aan zijn broer over.

1995
Tonny Keijzers werd Deawoo dealer voor de regio Apeldoorn, onder de naam ‘Carlworld Stedendriek BV’. It dealerschap vestigde zich aan Sleutelbloemstraat 1.

1997
In mei 1997 heeft een ingrijpende verbouwing van de werkplaats en de receptie plaats gevonden. Dit om aan alle nieuwe eisen van de Arbo- en milieuwetgevingen te voldoen.

1998
Garage Tonny Keijzers is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende automobielbedrijven in Apeldoorn en omgeving met een 20-tal medewerkers. De visie van het bedrijf is om de beste serviceverlener van Apeldoorn en omgeving te worden.

2000
Garage Tonny Keijzers is ondergebracht als dochteronderneming van Tonny Keijzers Holding BV.

2001
In de nacht van 27 april 2001 sloeg het noodlot toe. Inbraak en brandstichting legt het bedrijf (uitgezonderd de werkplaats) bijna volledig in de as, 131 auto’s gingen in de brand verloren.
Tonny Keijzers verhuist tijdelijk naar de Sleutelbloemstraat 1-3. Op nummer 29 konden de werkplaats wel blijven draaien, de administratie werd tijdelijk op dit adres gehuisvest in een kantoorunit.

2002
Na een heel moeilijk jaar 2001 vond de heropening van het pand op Sleutelbloemstraat 29 plaats op 5 juni 2002. In dit jaar werd ook het 50 jarig bestaan gevierd.

Het pand aan de Sleutelbloemstraat 1 werd volledig verbouwd.

2006
Tonny Keijzers organiseerde een uniek en 2-daags event op het Paleis het Loo in Apeldoorn onder de naam “Koningen & Keizers Experience”. Naast de vele bijzondere auto’s was er ook bijdrage van exclusieve kleding-, sieraden en parfum merken.

2007
Na vele jaren 6 maal per jaar, 1.5 mln krantjes te hebben verspreid in Nederland, stopte Tonny Keijzers Auto’s met deze manier van reclame maken. Er werd een nieuwe website gelanceerd met handige zoek-tools en er werd o.a. meer gebruik gemaakt van online mogelijkheden en ook televisie- en radioreclame.

2008
Het dealerschap van Chevrolet stopte aan de Sleutelbloemstraat 1 in Apeldoorn. Tonny Keijzers ging op deze plek steeds meer luxere auto’s neerzetten, wat geleidelijk uitgroeide naar Tonny Keijzers Exclusives.

2015
In september van dit jaar werd Tonny Keijzers Exclusives volledig omgetoverd in een superdeluxe showroom showroom en werd ook het buitenterrein aangepakt. Later werd hier ook het 63-jarig jubileum gevierd.

2017
De receptie van de hoofdvestiging van Tonny Keijzers Auto’s staat op de rol voor een grote ‘make-over’. Eind van dat jaar wordt naast een nieuwe receptie ook de nieuwe website opgeleverd.